שלום, בתארכים 31.12.2019-2.1.2020 השגרירות תיהיה סגורה, עמכם הסליחה, חג שמח.
1. אשרה (ויזה)- אזרח ישראלי המגיע לאזרבייג'ן נדרש לקבל אשרה, בקשה לאשרה ניתן להגיש ב-2 דרכים:
א. בשדה התעופה באזרבייג'ן - עלות אשרה בשדה הינה 26 דולר – ניתן לשלם במזומן/אשראי.
ב.
אמצעות אתר האינטרנט הרשמי של ממשלת אזרבייג'ן בכתובת
www.eviza.gov.az תשלום באתר מתבצע באמצעות כרטיס אשראי.
- עלות האשרה באתר הינה 23 דולר (מומלץ לעשות את האשרה 3 ימים או יותר, לפני ההגעה אחרת מחיר האשרה יהיה גבוה יותר) עלות האשרה באתר הינה 23 דולר.
- ישנה אפשרות לאשרה דחופה (תוך 3 שעות) בעלות של 51 דולר.
הערות:
א. האשרה הינה לכניסה אחת בלבד, יש להנפיק אשרה חדשה בכל פעם שיוצאים ונכנסים למדינה.
ב. נא להדפיס ולהביא עמכם את אישור האשרה. באשר חייב להימצא מספר ויזה שמתחיל באותיות AE ומכיל 9 ספרות.
ג. שגרירות ישראל אינה אחראית על הנפקות האשרות, אין לפנות אלינו בנוגע לטעויות, תיקונים או אשרות שלא מגיעות למייל (מומלץ לבדוק בתיקיית ה SPAM), יש לפנות ל- ASAN VISA דרך האתר בכתובת
https://evisa.gov.az/en/contact
לתשומת ליבכם, ישנם אתרים נוספים בהם ניתן להגיש בקשה לאשרה, אתרים אלה אתרים פרטיים ועלות אשרה באמצעותם צפויה להיות גבוה מ-23 דולר.
מידע נוסף ניתן לקבל באתר האינטרנט של משרד החוץ המקומי
www.mfa.gov.az
2.
רישום שהות מעל 15 ימים - אזרחים ישראלים אשר מתכננים לשהות באזרבייג'ן למעלה חמישה עשר ימים חייבים להירשם במשרד ההגירה בבאקו תוך 15 ימים מרגע הגעתם, מומלץ לעשות זאת כבר מהיום הראשון אם זה ידוע מאחר ותהליך זה יכול לקחת עד 3 ימי עבודה (לא כולל שבת וראשון).
הרישום ניתן לבצע באתר משרד ההגירה בכתובת
https://migration.gov.az/?lang=en (
להורדת חוברת הסברים לחצו כאן) או להתקשר בטלפון 919 (012), בנוסף אם ישנים במלון ניתן להיעזר בקבלה של המלון ברישום.
3. מעמד צבאי - אזרח ישראלי אשר בנוסף נושא אזרחות אזרית, חייב טרם יציאתו לישראל, לברר את מעמדו הצבאי מול הרשויות באזרביג'אן. חשוב להדגיש כי עפ"י החוק באזרביג'אן, ויתור על אזרחות אזרית מחייב פנייה מסודרת לרשויות בכדי לקבל אישור רשמי על ביטול האזרחות.
משרד החוץ מזהיר כי לא קיים הסכם כפל שרות צבאי עם אזרביג'אן וכי אזרח ישראלי אשר שירת בצה"ל אינו פטור משרות צבאי באזרביג'אן. במידה ולא יסדיר את מעמדו, צפוי עם כניסתו לאזרביג'אן להידרש לשרות צבאי, ויציאתו מהמדינה לא תתאפשר עד להסדרת מעמדו.
ניתן לקבל פטור משירות צבאי באזרבייג'ן על פי הקריטריונים הבאים: מעל גיל 35, נשוי עם 2 ילדים, וסיבות בריאותיות. כמו כן בהצגת אישור לימודים אקדמאיים ניתן לבקש דחיית שרות לרבות לימודים מחוץ לאזרבייג'ן. מומלץ לתרגם את האישורים לאנגלית/רוסית.
לקבלת מידע מפורט בנושא מומלץ לפנות לרשויות המקומיות בנושא זה:
באתר משרד הגיוס (באזרית בלבד) - לחצו כאן
4. תחמושת וכלי נשק בתיקים- לאחרונה אירעו מספר מקרים שבמהלך בדיקות בשדה התעופה שעושה המכס האזרי לכל הכבודה. התגלו קליעים בכבודה של האזרחים הישראלים.
השגרירות ממליצה בכל לשון של בקשה, לכל אזרח ישראלי, בטרם יציאתו מהארץ, לבדוק היטב שבכל התיקים והמזוודות שלו לא נמצא תחמושת צבאית (קליעים, חומרי לחימה וכו').
השגרירות מבקשת להתריע שאזרח הישראלי אשר ימצאו בחזקתו קליעים, ישא באחריות מלאה בראיית רשויות החוק האזרחיות, וצפוי להליך משפטי שימשך מספר חודשים. אין לשלול את האפשרות שתוצאתו תהיה מאסר.
השגרירות מבקשת להדגיש כי הרשויות האזריות מתייחסות בחומרה רבה לעברות מסוג זה.
5.
הוצאת חפצי אומנות מאזרבייג'ן - ישנה הקפדה יתרה לגבי הוצאת חפצי אומנות מהמדינה, כגון: שטיחים, כלי כסף וכלי נחושת. על כן, בעת הרכישה יש להצטייד בתעודה "SHAHADAT NA'AME", המאשרת רכישת הפריטים מהמדינה והוצאתם ממנה. תעודה זו או פרטים לגביה ניתן לקבל בחנות. הוצאת החפצים ללא התעודה הנ"ל, עלולה להביא לעיכובים, קנסות ובמקרים מסוימים אף לפתיחת תיק בבית משפט ועונש מאסר.
על פי החוק המקומי יש להצהיר בכניסה למדינה על סכום העולה על 10,000 דולר והמגיע ל- 50,000 דולר. אין להכניס לתחומי המדינה מעבר לסכום זה. כמו כן, לא ניתן להוציא מהמדינה סכום העולה על 10,000 דולר (גם אם יש לכך אישור מהבנק או מגורם אחר).
יש לשים לב כי חלה מגבלה על הוצאת הפריטים הבאים:
זהב עד משקל של 20 גרם, יהלומים עד 0.5 קראט, טבק במשקל שאינו עולה על 600 גרם (3 פאקטים), משקאות ויינות עד 3 ליטר, קוויאר עד 125 גרם.
ניתן לפנות לקבלת פרטים מלאים ולהתעדכן במגבלות נוספות באתר הרשמי של רשויות המכס במדינה בכתובת:
http://customs.gov.az/en/
6.
תרופות וקנאביס רפואי - בדומה למדינות אחרות בעולם, קנאביס אינו חוקי באזרביג'אן - חל איסור מוחלט על הכנסת קנאביס למדינה בכל צורותיו, כולל קנאביס רפואי.
אזרחים המחזיקים קנאביס רפואי בכניסה לאזרביג'אן לא יורשו להיכנס למדינה עם התרופה (עם או בלי מרשם רופא) וצפויים להליך משפטי עפ"י החוק המקומי.
בנוסף, אזרחים הנוטלים באופן כרוני תרופות נרקוטיות נדרשים להצהיר על כך בכניסה למדינה.
מומלץ מאוד להצטייד במכתב רופא באנגלית/רוסית המציין שם מלא של החולה, סוג התרופה ומינון. כמו כן, רצוי להביא סיכום רפואי עדכני של המחלה הרלבנטית.
מצ"ב ההנחיה האזרית (באנגלית) הכוללת את ההגבלות ורשימת התרופות
רשימת תרופות.
7. ביטחון אישי - לאזרביג'אן גבול פתוח עם שכנתה איראן, ועל כן חיים ומסתובבים במדינה איראנים רבים. לפיכך, רצוי להצניע את עובדת היותו של המטייל אזרח ישראלי.
במידה ונעצרים לביקורת על ידי שוטר, אין להשאיר אצלו את הדרכון, אלא להציג צילום של הדרכון. בד"כ אין השוטרים "נטפלים" לאזרחים זרים.
ככלל יש לשמור על כללי הזהירות הנדרשים ועל ההמלצות למטייל.
8. נגורנו קארבאח - במהלך שנות ה-90' ארמניה השתלטה על נגורנו קראבאח ועל שבעה מחוזות נוספים.
על פי החוק באזרבייג'ן כניסת אזרחים זרים לאזורים אלו ללא אישור מממשלת אזרבייג'ן הינה עבירה על החוק המקומי. העובר על חוק זה צפוי להיכלל ברשימה השחורה הכוללת אנשים העלולים להיעצר עם הגעתם לאזרבייג'ן ולעמוד למשפט.
יתרה מזאת, לבקשת ממשלת אזרבייג'ן אנשים אלו עלולים להיעצר במדינות שלישיות ולעמוד בפני הליך בקשת הסגרה לאזרבייג'ן.
להלן שמות המחוזות והערים הנמצאים תחת שליטה ארמנית מאז אמצע שנות ה-90':
א. נגורנו קראבאח כוללת את המחוזות: Khojavand, Khojaly, Tartar ואת הערים: Khankendi (מכונה בארמנית Stepanakert) ו-Shusha.
ב. 5 מחוזות מחוץ לנגורנו קראבאח: Lachin, Kalbajar, Zangilan, Gubadly, Jabrayil.
ג. 2 מחוזות שחלקם נמצא בשליטת ארמניה: Fuzuli, Agdam.
9.
רישיון נהיגה - רישיון נהיגה ישראלי (רשיון קבוע עם תמונה, לא זמני מנייר) תקף לחודש אחד בלבד מיום הכניסה למדינה. מומלץ להציג בעת השכרת הרכב או למשטרת התנועה רישיון נהיגה ישראלי ודרכון עם תוקף של חצי שנה, לפחות. למידע נוסף ניתן לקרוא
בקישור זה
10.
טלפונים למוקדי חירום -
משטרה |
102 |
אמבולנס |
103 |
מכבי אש |
101 |
משרדי ההגירה |
919 |
חשמל |
199 |
גז |
104 |
11. אנו ממליצים להחזיק העתק של הדרכון, רשיון הנהיגה והויזה אצל איש קשר בארץ/במייל הדבר בעל חשיבות רבה במקרה של גניבה/אובדן של מסמך המקורי. להמלצות נוספות מאתר משרד החוץ אנא
כנסו לכאן