נפאל - מידע למטיילים

נפאל - מידע למטיילים

  •    
    לידיעת כלל המטיילים בנפאל,
    החל מיום 31 במרץ 2023, נקבעה תקנה המחייבת לכל המטיילים (בטרקים) בנפאל בהשכרת שירותים של מדריך מורשה כחלק מתנאי קבלת אשרה לטרק – כרטיס TIMS (Trekkers Information ​Management System).
    עוד נקבעה עלייה במחיר האשרה לכרטיס (TIMS) שתעמוד כעת בגובה של 2,000 רופיה נפאלית לאדם.​
    ​​​
  •  
     

    לרשימת בתי חולים- הקישו כאן​

    נפאל היא מדינה יפיפייה עם תושבים מסבירי פנים ונופים עוצרי נשימה, אך חשוב לוודא שאנו שומרים ושומרות על עצמנו במהלך הטיול.

    בטחו עצמכם בחברת ביטוח איכותית לכל מקרה של בעיה רפואית או צורך בחילוץ.


    "אפליקציית לנוסעים לחו"ל – כי דואגים לך שם בחוץ!"

    מתכננים טיול לחו"ל? נמצאים בחופשה חלומית בארץ אחרת? טסתם לנסיעת עסקים? הילד טס לטיול אחרי צבא? אפליקציית TravIL מיועדת בדיוק בשבילכם!

    מתכננים טיול לחו"ל? נמצאים בחופשה חלומית בארץ אחרת? טסתם לנסיעת עסקים? הילד טס לטיול אחרי צבא? אפליקציית TravIL מיועדת בדיוק בשבילכם!

    אפליקציית TravIL פותחה על ידי משרד החוץ במיוחד עבור אזרחים ישראלים הנוסעים למדינות שונות בעולם.
    באפליקציית TravIL המשתמש ימצא את פרטי כל הנציגויות הדיפלומטיות של ישראל בעולם וכן מידע חירום חיוני על המדינה אליה המשתמש יבחר לנסוע – באפליקציה מידע על 187 מדינות! 
    בעזרת אפליקציית TravIL יתקבלו בזמן אמת הודעות חשובות ישירות למכשיר הטלפון הנייד, עם מידע על אזהרות מסע שונות בעולם, מיד עם פרסומן.
    אפליקציית TravIL כוללת כלים דיגיטליים שונים - כדוגמת בדיקת צורך באשרה למדינת היעד, ניהול מסמכי הנסיעה החיוניים במרוכז, צ'ק ליסט להכנת נסיעה מסודרת ובטוחת וגם מסך כפתורי חיוג מהיר למקרי חירום.
    אפליקציית TravIL פועלת גם ללא חיבור המכשיר לרשת (חשוב באזורים בלי קליטה) וגם דואגת לשמור על פרטיות המשתמש – לא מחייבת רישום כלשהו, לא מבקשת פרטים אישיים ואפילו לא יודעת את המיקום הגאוגרפי של המכשיר.
    האפליקציה חינמית ומתאימה למכשירי אנדרואיד ואייפון.

    מוזמנים להוריד עכשיו את אפליקציית TravIL מחנויות האפליקציה:

    הורדה לאנדרואיד: https://go.gov.il/travil-android 

    הורדה לאייפון: https://go.gov.il/travil-ios​

    ושתהיה לכם נסיעה בטוחה ומהנה!


    תנאי מזג אוויר ואקלים קיצוני

    חשוב לברר מה מזג האוויר טרם היציאה לטרק. ככל שעולים לגובה רב יותר, מזג האוויר קיצוני יותר ועשוי להיות מסוכן. הקפידו לשים לב להזהרות המקומיים, ובאם יש שינוי במזג האוויר אל תתקדמו, למרות הרצון לעמוד בזמנים. עשו הפסקה לכמה זמן שיידרש עד שמזג האוויר יתייצב.

    ביגוד

    מומלץ להתארגן ליציאה לטרק "שיטת השכבות". ראשית מתחילים עם שכבת הבסיס, מדובר לרוב בביגוד קליל מנדף זיעה השומר על הגוף יבש. בעוד בתנאי מזג אוויר קר זוהי רק ההתחלה, במזג אוויר חם ביגוד מסוג זה עוזר לגוף להתקרר. לאחר מכן מגיעה שכבת הביניים, שכבה זו מבוססת פליז או צמר שנועדו לשמר את חום הגוף. בתנאי מזג אוויר חמים ניתן לשים שכבה דקה בלבד מעל לשכבת הבסיס למניעת קרינת השמש.

    בעוד הטמפרטורות יורדות יש להצטייד בשכבת החוץ הכוללת מעיל ובתנאים קיצוניים להוסיף שכבת ביגוד נוספת מתחת לשכבה זו.

    יש לוודא כי כל הפריטים שבחרתם איכותיים ועמידים נגד מים ורטיבות, ובכל שלב של הטיול יש לוודא שהגוף לא נמצא במצב של הזעת יתר ויש לכם את היכולת לשלב ולשנות את השכבות שעליכם.

    באזורים מושלגים מומלץ להגיע עם משקפי שמש ייעודיות לשמירה על העיניים.

    הפסקות

    משך זמן של מסלול לוקח בחשבון זמן להפסקות ומנוחה. בתנאי מזג אוויר של קור קיצוני, וודאו כי ההפסקות שאתם עושים קצרות יחסית כדי להימנע מצניחה של חום הגוף. המאמץ הפיזי הכרוך בהליכה, טיפוס וכו׳ משמר את טמפרטורה ומסייע במניעת מצב של היפותרמיה. במידה והפסקה היא נדרשת או מעט ארוכה יותר שימו על עצמכם שכבה אחת נוספת או שתיים כדי לשמר את טמפרטורת הגוף הרצויה.

    אוכל ושתייה

    חטיפי אנרגיה מוגדרים כציוד חובה בכל תנאי מזג האוויר. חשוב לציין, אם אתם בדרככם למסלול בתנאי מזג אוויר קרים במיוחד, מומלץ לדאוג שהתפריט שלכם יכיל יותר חלבונים ושומנים מהסיבה שלוקח להם יותר זמן להתפרק בגוף מאשר פחמימות. בכל הנוגע להצטיידות במים, מומלץ לקחת תמיד קצת יותר מזו שתוכננה לפי משך המסלול.

    ציוד הישרדות

    יש מספר פריטים שיעשו את כל ההבדל במידה ונקלעתם לתנאי מזג אוויר לא צפויים כדוגמת: אולר, פנס, גפרורים, משרוקית, שמיכת חירום ותרופות, המהווים ציוד הכרחי בכל מצב של שהייה בשטח (במיוחד אם אינה מתוכננת).

    תקשורת

    כרטיסי הסים המקומיים לא עובדים בכל האזורים ויש שונות במידת הקליטה שמשתנה מאזור לאזור. מספר חברות ממליצות על שימוש בטלפונים לווייניים שיכולים לסייע בתקשורת במקרה חירום.

    מחלת גבהים: שימו לב לגופכם

    קושי להסתגל לגבהים בנפאל חוזר על עצמו בקרב מטיילים רבים. ההמלצה הטובה ביותר היא לשים לב לגוף וליכולותיו. אף טרק לא שווה פגיעה בבריאות ואף מוות.

    סימפטומים:

    תופעות של מחלת גבהים יכולות כבר להופיע במקומות הנמצאים קרוב ל־2500 מטרים ובעיקר בגבהים של מעל 3500 מטרים.

    בתחילה יתכן והתסמינים ירגישו ככאלה שמטיילים אוהבים להגדיר בתור - "שטויות, זה תכף יעבור" (בחילות, חולשה קלה, עייפות, חוסר תיאבון ועוד), אותם תסמינים עלולים להופיע בין 6 ל־10 שעות מרגע העלייה לאזור גבוה. לאחר מכן יתכן ויתווספו תסמינים יותר קשים כמו כאבי ראש מסוג לא מוכר ואפילו טשטוש ראייה, קוצר נשימה ותחושה כאילו גופכם נשאר ללא אנרגיה כלל. בעוד הזמן עובר כך גם התסמינים עלולים להחריף עד כדי בצקת ריאות ובצקת במוח הנובעים מהצטברות נוזלים ברקמת המוח שיובילו להפרעות בשיווי משקל, הזיות, בלבול וירידה במצב ההכרתי. הסיבה לכל כך היא הירידה בכמות החמצן באטמוספירה בגובה.

    הטריגר למחלה משתנה לפי קצב ואופי הדרך, ככל שתעלו בגובה מהר יותר כך  גם יעלה הסיכוי לפתח את המחלה. לכן, היו קשובים לגופכם.

    הסתגלות של הגוף:

    עלייה לגובה אינה נחשבת מסוכנת כל עוד עושים את זה נכון, פעולת ההסתגלות נועדה לתת לגוף שלכם את ההזדמנות לייצר עודף כדוריות אדומות הפועלות לספיחת חמצן ויכולות להתמודד עם לחץ נמוך. אז איך מסגלים את הגוף באופן נכון? על ידי שהייה ארוכה בגבהים שונים, הפסקות ותחנות של מנוחה בדרך למעלה. מומלץ שלא לעלות יותר מ-500 מטרים בכל יום,  ולהרבות בשתייה. במידה ואתם מתכננים לינה באזור גבוה צפו למשך הסתגלות ארוך יותר, ואף כדאי לרדת קצת מהנקודה הגבוהה ביותר אליה הגעתם ולהעביר את הלילה שם.

    בגובה מסוים כדי להתמודד מראש עם תופעות מסוכנות כמו בצקות שהוזכרו קודם לכן, יש לקחת אתכם כדורים משתנים (בהנחיית רופא) יום או יומיים לפני העלייה לגובה בכל כמה שעות תוך שתייה מרובה.

    טיפ נוסף שיכול להקל עליכם הוא ציוות של "פורטר", אדם המכיר את השטח היכול לסייע בסחיבת הציוד וניווט בשטח.

    זכרו! – במידה והופיע כל תסמין העלול להעיד על מחלת גבהים, יש להפסיק את הטיפוס באופן מידי ולשקול ירידה בגובה.

    נסיעות בנפאל

    נפאל היא מדינה מתפתחת שחלק מכבישיה עדיין משובשים. מידי שנה נהרגים מקומיים רבים בגלל נסיעה לא בטוחה או מצב כבישים לא מיטבי. חשוב לשים לב, אם אתם חשים שהנהג אינו נוסע בצורה בטוחה, הרכב בו אתם נוסעים עמוס בצורה מסוכנת או כל תחושת בטן אחרת, פעלו לפיה. החליפו נהג, עצרו את כלי הרכב, עלו על אוטובוס אחר, הצמדות ללו"ז היא חשובה, אך לא במחיר פגיעה בבריאותכם או חייכם.

    הצהרה על כסף בכניסה לנפאל

    חשוב לדעת כי במידה ונכנסים או יוצאים מנפאל עם מעל ל־5,000$, יש להצהיר על כך במעבר הגבולות! אנא מנעו מכם אי נעימויות והקפידו להצהיר על הכסף במקומות המיועדים.

    ויזה לנפאל

    הקפידו לעשות ויזה לכל משך זמן שהותכם בנפאל, בין אם נכנסתם דרך שדה התעופה הבינלאומי או בכניסה קרקעית מאחד ממעברי הגבולות עם הודו. הקפידו לשאת עימכם צילום בנייד של הויזה והדרכון לכל מקרה של אובדן או בעיה.

    מקרה חירום

    במקרה חירום בלבד ניתן ליצור קשר עם השגרירות בכל שעות היממה, גם כשהשגרירות סגורה. אין לפנות במידה ולא מדובר במקרה חירום. ניתן להתעדכן בשעות הפעילות של השגרירות באתר הנציגות. נתב לשיחות חירום SOS שלא בשעות הפעילות בטלפון: 977-014290500+